Terénní sociální práce s rizikovou mládeží na Praze 13, Velká Ohrada - Pětníková, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
PĚTNÍKOVÁ, H. Terénní sociální práce s rizikovou mládeží na Praze 13, Velká Ohrada. České Budějovice 2012. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Teologická fakulta. Katedra praktické teologie. Vedoucí práce Mgr. Lucie Maliňáková. Práce se zabývá terénní sociální prací na Praze 13, Velká Ohrada. Teoretická část charakterizuje terénní sociální práci v širších souvislostech, definuje rizikovou mládež a terénní sociální práci s rizikovou mládeží. Dále popisuje činnost občanského sdružení Proxima Sociale a terénního sociálního programu na sídlišti Velká Ohrada. Praktická část práce obsahuje dotazníkové šetření ve kterém zájemci/uživatelé služby hodnotili jako nabídku z programu terénních sociálních služeb nejvíce využívají. Tato data jsou porovnávána s roční provozní statistikou 2011 daného programu.
Field work with youth at risk behaviour in Prague 13, Velká Ohrada
Keywords: Klíčová slova: terénní sociální práce; streetwork; mládež; riziková mládež; Proxima Sociale; o.s.; terénní program Velká Ohrada; Key words: field work; youth; youth at risk behaviour; Proxima Sociale; o.s.; field social program