Hodnocení sklizňové linky pro sklizeň kukuřice metodou CCM - Kopic, Pavel (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavní náplní této bakalářské práce je hodnocení sklizňové linky pro sklizeň kukuřice metodou CCM. V první části literárního přehledu je seznámení s konstrukčním řešením sklízecích mlátiček, válcových drtičů a velkoobjemových lisů. Ve druhé části je popis sklizně kukuřice pomocí sklízecích mlátiček a technologie metody CCM. V praktické části je nejdříve seznámení s metodikou, kde jsou uvedeny postupy a výpočty důležité k hodnocení sklízecích mlátiček, válcových drtičů a velkoobjemových lisů. Dále zahrnuje výsledky hodnocení jakosti práce sklízecí mlátičky z pohledu ztrát, jakosti drcení a rozptylu posklizňových zbytků, výkonnostních parametrů válcového drtiče a velkoobjemového lisu.
The evaluation of the harvesting line used for the corn harvesting with the CCM method
Keywords: sklízecí mlátička; kukuřice; metoda CCM; válcový drtič; threshing machine; corn; CCM method; cylindrical crusher