Soubor zobcových fléten Třeboňští pištci - Doležalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce s názvem Soubor zobcových fléten Třeboňští pištci, pojednává o původně dětském souboru zobcových fléten, jež byl založen v roce 1974 a funguje až do současnosti. Práce se zabývá historií a vývojem souboru, osobnostmi, které soubor nejvíce ovlivnily, dále také nástrojovým složením souboru. Je zde uvedena koncertní a nahrávací aktivita. K práci jsou přiloženy fotokopie členů a rozhovory se členy souboru.
The recorder ensemble Třeboňští pištci
Keywords: flétna; hra; koncert; Kratochvíl; nástroj; pištci; repertoár; soubor; Šimeček; Šimečková; Třeboň; concert; ensemble; flute; instrument; Kratochvíl; pištci; playing; repertoire; Šimeček; Šimečková; Třeboň