Zajištění a ekonomická udržitelnost sociální péče v oblasti pečovatelské služby - Kaucká, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem práce je posouzení dlouhodobé ekonomické udržitelnosti na případu konkrétního subjektu v oblasti poskytování pečovatelské služby. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část vymezuje základní pojmy a legislativní rámec související s poskytováním sociálních služeb. Dále je věnována pozornost poskytovatelům sociálních služeb a problematice financování sociálních služeb. Praktická část charakterizuje vybraný subjekt poskytující pečovatelskou službu a dále je zaměřena na analýzu jeho hospodaření.
The Ensuring and Economic sustainability of a Social care in the field of Nursing services
Keywords: Sociální služby; finanční analýza; příspěvková organizace; Social services; Financial analysis; State-funded institution