Sociální život dětí s poruchami autistického spektra v předškolním věku - Švýcarská, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá poruchami autistického spektra, sociálním životem zdravých dětí v porovnání s dětmi s poruchami autistického spektra, triádou poškození u dětí s PAS- sociálním chováním, komunikací a představivostí. Také popisuje sociální život rodiny s dětmi s PAS nebo pohled okolí na děti s touto poruchou a jejich rodiny. Empirická část se zabývá zkoumáním sociálního života dvou rodin, ve kterých jsou chlapci v předškolním věku s poruchou autistického spektra. Data budou získána prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s matkami chlapců. Hlavním cílem práce je postihnout sociální život děti v předškolním věku s PAS.
Social life of children with autism disorders in preschool age
Keywords: sociální život; rodina; porucha autistického spektra; předškolní dítě; social life; family; preschool child; autism spectrum disord