Vliv různých typů podestýlky u brojlerů na jejich welfare - Jana, Václav (Jihočeská univerzita, 2016)
Drůbeţí maso u nás v České Republice, ale i ve světě má čím dál tím vyšší poptávku, jak kvůli jeho nízké ceně, tak i chuti a jednoduché přípravě. Převáţně brojlerová kuřata jsou nejvíce produkovaným typem drůbeţe chovaným pro lidskou konzumaci masa. Jsou vykrmována za čím dál tím kratší dobu na úkor úhynu, proto se snaţíme jim zajistit co nejkvalitnější prostředí haly. Předmětem této bakalářské práce je porovnat dva různé druhy podestýlek za rok 2014 na farmě v Čekanicích u Tábora, zároveň posoudit jejich vliv na kuřecí brojlery a welfare. Technologie ustájení, vybavení hal, druhy podestýlek a rozdělení welfare. Zhodnocení podestýlek probíhalo na farmě Čekanice u Tábora.
Influence of different types of broiler litter on their welfare
Keywords: drůbež; welfare; podestýlka; poultry; welfare; litter