Pomoc rodičů s domácí přípravou dítěte do školy - Tomášková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá tématem pomoci rodičů s domácí přípravou dítěte do školy. Celá práce je členěna na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá obecně zadáváním domácích úkolů, způsoby jejich vypracovávání, mezinárodním i historickým kontextem. Dále jsou v teoretické části popsány metody výběru výzkumného vzorku, metody sběru, analýzy a vyhodnocování dat. Praktická část je věnována výzkumu pěti rodin, se kterými byly vedeny hloubkové polostrukturované rozhovory. Praktická část je zpracována formou mnohonásobných kazuistik.
Parent's help to their children with home preparation for school.
Keywords: Domácí příprava; rodiče; domácí úkoly; motivace dětí; kvalitativní výzkum; Home preparation; parents; homework; children motivation; qualitative research