Poskytování příspěvků na zakoupení kompenzačních pomůcek Magistrátem města České Budějovice. - Nováková, Olga (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své práci jsem se věnovala poskytování příspěvků na zakoupení kompenzační pomůcky Magistrátem města České Budějovice v letech 2007 a 2008. Cílem bylo zjistit, zda jsou zdravotně postižení občané - žadatelé o příspěvek - spokojeni s přiznávanou výší příspěvku a zda jim vybraná pomůcka pomáhá odstranit zmírnit nebo překonávat zdravotní handicap. V teoretické části jsem se zabývala právní úpravou, kterou jsou pracovníci sociálních odborů při přiznávání příspěvku na zakoupení kompenzační pomůcky vázáni a vysvětlení pojmů kompenzační pomůcka a zdravotně postižený občan. V praktické části jsem se zabývala dotazníkovým šetřením, které bylo prováděno s vybranou cílovou skupinou a to s tělesně postiženými občany, kteří obdrželi v letech 2007 a 2008 příspěvek na zakoupení kompenzační pomůcky od Magistrátu města České Budějovice. Výsledky šetření mi sloužily jako podklad pro posouzení mnou stanovených hypotéz. Výsledek mé práce bude sloužit jako metodický materiál pro další jednání se zdravotně postiženými občany při přiznávání příspěvků na zakoupení kompenzační pomůcky na odboru sociálních věcí Magistrátu města České Budějovice.
Subsidies Provided by the City Council in České Budějovice for the Purchase of Compensatory Aids
Keywords: Handicap; kompenzační pomůcka; příspěvek na zakoupení kompenzační pomůcky; zdravotně postižený občan; handicap; compensatory aid; subsidy for the purchase of compensatory aid; disabled people