Předsudky o zrakově postižených - Grillová, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá předsudky o lidech se zrakovým postižením. V teoretické části práce je podán krátký exkurz do oblasti postojů a předsudků. Velká část je věnována vysvětlení pojmů z oblasti zraku a zrakových funkcí a dále jsou zde nastíněny funkční důsledky zrakových vad. V praktické části jsem se pokusila zmapovat současný stav názorové hladiny většinové společnosti k lidem se zrakovým postižením. Vysvětlením některých předsudků bych chtěla přispět k obecné informovanosti veřejnosti v oblasti zrakového postižení.
Prejudice about the vision impaired
Keywords: postoje; předsudky; lidé se zrakovým postižením; prejudices; people with visual impairments