Kombinatorika a pravděpodobnost v úlohách matematických soutěží - Míka, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá řešením úloh z českých i zahraničních matematických soutěží, které jsou zaměřeny na téma kombinatorika a pravděpodobnost. Práce má sloužit jako doplňující studijní materiál jak pro studenty se zvýšeným zájmem o matematiku, tak i pro učitele. Součástí práce jsou obrázky a schémata potřebná pro řešení konkrétních úloh.
Combinatorics and probability in problems from mathematical competitions
Keywords: Kombinatorika; Pravděpodobnost; Matematické soutěže; Matematická olympiáda; Matematický klokan; Combinatorics; Probability; Math Competitions; Mathematical Olympiad; Mathematical Kangaroo