Respirace pavouků během sytosti a hladovění - Kraus, Roman (Jihočeská univerzita, 2012)
Vychoval jsem mladé sklípkany chovatelsky známého druhu Lasiodora parahybana do stadia vhodného pro cíl práce. Tento cíl je změřit a graficky vyjádřit průběh spotřeby kyslíku (O2) a zaznamenat hodnoty metabolismu nasycených sklípkanů během hladovění. 37 dní jsem měřil 20 sklípkanů ve 2 sériích na Warburgově respirometru. U sklípkanů po určité době došlo k regulaci metabolismu až k hodnotám své životaschopnosti. Na výsledných hodnotách je tedy vidět pokles metabolismu a váhový úbytek.
Respiration of spiders during satiation and starvation
Keywords: Lasiodora parahybana; metabolismus; hladovění; Warburgův respirometr; respirace; Lasiodora parahybana; metabolism; starvation; Warburg respirometer; respiration