Domácnosti bez odpadů. Vzdálená vize, nebo přicházející realita? - Plavcová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na skupinu lidí, která žije životním stylem Zero Waste. Tato skupina lidí se snaží co nejvíce eliminovat svůj odpad. Hlavním cílem práce je analyzovat zkušenosti lidí, kteří se rozhodli žít životním stylem Zero Waste a zjistit motivaci těchto lidí k životu bez odpadu. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část popisuje životní styl Zero Waste tak, jak je prezentován v literatuře. Tu doplňuje praktická část, která je zpracována formou rozhovorů s lidmi, kteří žijí životním stylem Zero Waste. Sdílí jejich zkušenosti s tímto životním stylem a jejich motivaci. V závěru jsou doporučení pro rozšíření životního stylu Zero Waste v podmínkách České republiky.
Households without waste. Distant vision or incoming reality?
Keywords: Zero Waste; životní styl; odpad; bezobalové obchody; Zero Waste; lifestyle; waste; packaging free shops