Zpracování techniky a metodiky hodu kriketovým míčkem pro 1. stupeň ZŠ formou výukového DVD - Trmalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Předložená diplomová práce se zabývá technikou a metodikou atletické disciplíny hod kriketovým míčkem pro učitele 1. stupně základních škol. V analytické části je za pomoci obsahové analýzy odborných publikačních zdrojů charakterizováno vývojové období mladšího školního věku, nastíněn význam tělesné výchovy a řízených pohybových aktivit v tomto věku a v souladu s konceptem práce zmíněn Rámcově vzdělávací program pro základní vzdělávání. Nedílnou součástí diplomové práce je vytvořené instruktážní video, jehož slovní popis je hlavní náplní syntetické části včetně uvedení průpravných her a představení návrhu možných vyučovacích jednotek cílených na rozvoj základních i speciálních pohybových dovedností. Zpracované video má fungovat jako názorná didaktická pomůcka pro prvostupňové učitele v praxi.
Processing of Technique and Methodology of Throwing a Cricket Ball at the 1st stage of elementary school in the Form of an Instructional DVD
Keywords: základní škola; mladší školní věk; pohyb; atletika; hod kriketovým míčkem; elementary school; younger school age; movement; athletics; cricket ball throw