Hodnocení ve výuce přírodopisu a biologie na Strakonicku - Bílková, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2016)
V této bakalářské práci jsou za pomoci dotazníkového šetření sledovány způsoby hodnocení ve výuce přírodopisu na základních školách v oblasti Strakonicka. Součástí práce je literární rešerše, ve které se pojednává především o hodnocení a jeho metodách. Další součástí je analýza dat a diskuse. Ze získaných dat vyplynulo, že na vybraných školách je nejčastěji používanou formou hodnocení písemný test. Dále bylo zjištěno, že žáci považují formativní hodnocení za přínosnou metodu bez ohledu na to, jestli se s tímto přístupem již setkali či nikoliv.
: Assessment in Biology Education in Strakonice and surroundings
Keywords: hodnocení; formativní a sumativní hodnocení; hodnocení v hodinách přírodopisu; assessment; summative and formative assessment; assessment in integrated science lessons