Právní aspekty harmonizace účetnictví - Mrázková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce je zaměřena na srovnání Českých účetních standardů a mezinárodních standardů IFRS a IAS. Cílem práce je zjistit, jak moc se odlišuje české účetnictví od Mezinárodních standardů a posoudit rozdíly českého a slovenského účetnictví. V práci jsou využity především komparace legislativy. V závěru jsem dospěla k názoru, že Česká republika implementovala do své legislativy nejdůležitější prvky harmonizace. Pro zlepšení transparentnosti účetnictví, by bylo lepší upustit od návaznosti na daňový systém.
Legal aspects of accounting harmonization
Keywords: IFRS; IAS; harmonizace účetnictví; US GAAP; ČSÚ; účetní závěrka; Mezinárodní standardy; IFRS; IAS; accounting harmonization; US GAAP; ČSÚ; fiancial statements; international standards