Rozbor pitného režimu studentů Vysoké školy polytechnické Jihlava - Gašperáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce mapuje analýzu pitného režimu u studentů Vysoké školy polytechnické v Jihlavě. Data byla získaná prostřednictvím dotazníkového šetření, které vyplňovali studenti prezenčního studia. Teoretická část práce obsahuje poznatky o vodě všeobecně, balených minerálních vodách, slazených limonádách, džusech, mléce. Dále poznatky o zásadách a problémech pitného režimu a další nápoje jako jsou alkoholické nápoje, káva a čaj a poslední část teorie se věnuje anatomii a fyziologii ledvin a močových cest. Výsledky výzkumu ukazují, že většina studentů dodržuje pitný režim v tom, že pravidelně pijí, jak přes den, tak přes celý týden a pijí vhodné nápoje. Nejvíce studenti pijí pitnou vodu z vodovodu, což je nejvhodnější tekutina pro pitný režim. Alkoholické nápoje pije více jak polovina studentů, a nikdo ze studentů nepije často. Káva patří mezi oblíbené nápoje, ale většina studentů pije doporučené množství i méně. Tato diplomová práce může posloužit k srovnání dalším výsledkům provedené na jiné vysoké škole.
Analysis of drinking regime students of The College of Polytechnics Jihlava
Keywords: pitný režim; alkohol; vysokoškolští studenti; dotazník; drinking regime; alcohol; college students; questionnaire