Kolonizace jihozápadních Čech (hmotné doklady osídlení 10. - 13. století na k.ú. Kolinec) - Pták, Martin (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá středověkou kolonizací v 10.-13. století v jihozápadních Čechách, konkrétně na málo prozkoumaném k.ú. Kolinec. Na základě písemných zmínek, geografických dat, toponomastiky, a především archeologických pramenů je nastíněn vývoj osídlení na sledovaném území. V práci jsou prezentovány výsledky povrchové prospekce autora a nových záchranných výzkumů Vlastivědného musea dr. Hostaše v Klatovech. Přílohy: Mapové podklady, katalog nalezišť, kresebná a fotografická dokumentace nemovitých archeologických památek, kresebná a fotografická dokumentace nálezů atd..
Colonization of south-west Bohemia (tangible evidence of settlement from 10th - 13th century in a Kolinec district)
-
Keywords: Kolinecko; kolonizace; archeologická prospekce; Kolinecko; colonization