Porovnání spotřebitelských úvěrů s přihlédnutím k metodice výpočtu RPSN - Drdák, František (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je popsat problematiku spotřebitelských úvěrů v ČR. V teoretické části je zejména platná legislativa a metodika výpočtu RPSN. V praktické části je pak provedena analýza trhu spotřebitelských úvěrů a vyhodnocení produktů z hlediska ukazatele RPSN za pomoci vlastní aplikace.
Comparison of consumer credit with regard to the methodology for calculating the APR
Keywords: spotřebitelské úvěry; registry dlužníků; exekuce; rozhodčí doložky; osobní bankrot; finanční arbitr; roční procentuální sazba nákladů; zákon o spotřebitelském úvěru; metodika výpočtu RPSN; consumer credits; registers of debtors; execution; arbitration clause; personal bankruptcy; financial arbiter; the annual percentage rate of charge; the Consumer Credit Act; the methodology for calculating the APR