Možnosti fyzioterapie na zmírnění menstruačních potíží - Mizon, Ruby (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se věnuje popisu potíží a poruch menstruačního cyklu, se kterými se můžeme v praxi setkat. V práci jsou popsány funkční poruchy pohybového aparátu, které s menstruačními potížemi mohou souviset. Prostřednictvím tří kazuistik a dostupných literárních zdrojů jsou v práci vylíčeny možnosti fyzioterapie pro ovlivnění těchto stavů.
Physiotherapy options to relieve symptoms of menstrual disorders
Keywords: Menstruační potíže; Menstruační cyklus; Funkční poruchy pohybového aparátu; Pánevní dno; Menstrual disorders; Menstrual cycle; Functional disorders of the locomotor system; Pelvic floor