Jazykový režim EU v praxi: srovnání dostupnosti dokumentů v češtině, ve francouzštině a v angličtině na webových stránkách Evropské rady - Bojková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se dělí na teoretickou a praktickou část a zabývá se jazykovým režimem Evropské unie v praxi. V teoretické části bude stručně představen institucionální rámec Evropské unie a místa Evropské rady v něm. Dále v této části bude popsán jazykový režim Evropské unie a Evropské rady. V praktické části bude nejprve popsána struktura webových stránek Evropské rady. Poté bude provedena analýza dostupnosti dokumentů v češtině, ve francouzštině a v angličtině na webových stránkách Evropské rady. Na závěr budou vyhodnoceny zjištěné výsledky po kvantitativní i kvalitativní stránce.
EU linguistic regime in practise: comparison of availability of documents in Czech, French and English on the website of the European Council
Keywords: Institucionální rámec Evropské unie; Jazykový režim Evropské unie; Evropská rada; Webové stránky Evropské rady; The institutional framework of the European Union; The language regime of the Europen Union; The European Council; The website of the European Council