Historické matematické texty z pohledu současné výuky matematiky - Suchopárová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá možností využití historických matematických textů v dnešní výuce matematiky. Teoretická část představuje historický kontext, v němž vznikaly původní texty, které se staly podkladem pro tuto práci. V praktické části jsou navrženy výukové materiály, které umožňují implementaci historických úloh do výuky.
Historical mathematical texts from the perspective of contemporary teaching
Keywords: geometrie; výukové materiály; lemma; Archimédes; Tesánek; Geometry; Teaching Materials; Lemma; Archimedes; Tessanek