Elementární hudební výchova u dětí předškolního věku - Paťha, Andrea (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá tématem elementární hudební výchovy u dětí předškolního věku. Teoretická část práce shrnuje informace o předškolním dítěti a zaměřuje se zejména na vliv hudby a dalších hudebních činností na celkový vývoj dítěte a rozvoj jeho hudebních i mimohudebních schopností. Praktická část práce se věnuje vhodným metodám a postupům, které lze použít při hudební výchově předškolních dětí. Nabízí také konkrétní příklady vhodných hudebních činností. Součástí práce je také drobný výzkum, který se zaměřuje na hudební činnosti, se kterými se dítě setkává ve svém domácím prostředí.
Elementary Music Education for Preschool Children
Keywords: předškolní hudební výchova; hudební lekce; hudební činnosti; preschool music education; music lesson; music activities