Zodpovědný cestovní ruch na Lipensku - Rajnová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je orientována na zodpovědný cestovní ruch na Lipensku. Hlavním cílem práce je zhodnocení současného stavu šetrných typů cestovního ruchu v dané oblasti. Na základě studia literatury a internetových stránek je nejprve provedena analýza nabídky. Analýzou poptávky prostřednictvím dotazníkového šetření je následně zjišťován zájem o vybrané aktivity šetrného cestovního ruchu. Na základě výsledků analýzy nabídky a poptávky jsou vytvořeny návrhy optimalizace využití oblasti v cestovním ruchu.
Responsible tourism in the Lipensko Region
Keywords: zodpovědný cestovní ruch; Lipensko; potenciál cestovního ruchu; nabídka; poptávka; dotazníkové šetření; respondenti; návrhy; responsible tourism; Lipensko; potencials of tourism; offer; demand; questionnaire research; respondents; suggestions