Vývoj tělesné zdatnosti vojáků z povolání v časovém úseku tří let služby. - Filipčík, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na zjištění reálného stavu úrovně tělesné zdatnosti vojáků z povolání u vybraných jednotek, jako jednoho z hlavních pilířů přípravy vojenského profesionála, v časovém úseku deseti let služby. Práce je založena na použití dotazovací metody, kdy vychází z informací získaných od tělovýchovných pracovníků a instruktorů tělesné přípravy jednotek AČR. Informace byly získávány osobně, formou strukturovaného rozhovoru. Získané informace, které byly nahrávány na záznamové zařízení, jsou v plném rozsahu použity do této bakalářské práce. Výzkumem bylo zjištěno, že fyzická zdatnost u vojáků z povolání sloužících u vybraných jednotek po dobu deseti let je z hlediska požadavků na ně kladených na velmi dobré úrovni a má stoupající tendenci.
Development of physical fitness of soldiers in a period trhee years of service.
Keywords: fyzická zdatnost; přezkoušení; voják; příprava; Armáda České republiky; physical fittnes; verification; soldier; preparation; Army of the Czech Republic