Komparativní analýza české a francouzské úpravy společnosti s ručením omezeným - Jechová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se soustřeďuje na právní úpravu společnosti s ručením omezeným v porovnání s úpravou společnosti v České republice a Francii. Cílem je poskytnout ucelený přehled informací o založení, vzniku a zániku obchodní společnosti, který by měl přispět k přehlednější orientaci v této problematice.
Comparative analysis of the Czech and French legislation of the limited liability company
Keywords: podíl; společník; práva a povinnosti společníka; společnost s ručením omezeným; obchodní zákoník; zákon o obchodních korporacích; Share; Associate; associate's rights and duties; Limited Liability Company; Commercial Code; Commercial Corporation Law