Setkání s Františkem Bílkem - Krausová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí, a to teoretické a praktické. Za cíl si klade znovuoživení uměleckého odkazu díla českého umělce počátku 20. století Františka Bílka. Zároveň se pokouší v Bílkově díle najít určité možné podněty pro současnou dobu a tvorbu.
Meeting with František Bílek
Keywords: František Bílek; francouzské umění přelomu 19. a 20. století; české umění přelomu 19. a 20. století; sochařské a grafické dílo; mysticismus; dřevoryt; linoryt.; František Bílek; French Art of the 19th and 20th century; Czech Art of the 19th and 20th century; sculpture and graphics; mysticism; woodcut; linocut.