Ošetřovatelská péče o pacienta po celkové anestezii - Sojková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce poskytuje mnoho informací o celkové anestezii, odhaluje různé aspekty ošetřovatelské péče včetně nejčastějších ošetřovatelských diagnóz, ukazuje nejčastější potíže pacientů po CA a rozsah vědomostí sester o komplikacích, které se vyskytují v zotavovacím období po celkové anestezii. Právě základní vědomosti sester o komplikacích po CA pomáhají ke správnému stanovení ošetřovatelských diagnóz, cílů a intervencí v ošetřovatelském procesu o pacienta po CA. Výsledky výzkumné práce jsou použity při zpracování ošetřovatelského standardu péče o pacienta po CA. Tento standard může posloužit sestrám jako stručná a přehledná pomůcka při ošetřovatelské péči a zajistit tak komfort a bezpečnost pacienta v podobě poskytování kvalitní ošetřovatelské péče po celkové anestezii.
Nursing care of a patient after general anesthesia.
Keywords: celková anestezie; komplikace po celkové anestezii; ošetřovatelská diagnóza; ošetřovatelská péče; pacient; sestra; general anaesthesia; complications after the general anaesthesia; nursing diagnosis; nursing care; patient; nurse