Vesmí. Cyklus plastických reliefů - Prollová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2007)
V praktické práci jsem vytvořila cyklus pěti plastických reliéfů s motivy vesmírných jevů. Jako první motiv jsem si vybrala Měsíc v mlze, o kterém se říká, že má strašidelnou moc. Jako druhý motiv jsem si vybrala Zemi, symbol všeho živého. Třetí motiv je planeta Saturn, u kterého mě zaujaly jeho prstence. Čtvrtý motiv jsem nazvala Neptun, který je největrnější planetou. Poslední motiv je Pluto, který je nejmenší planetou. Pro jejich dekoraci jsem použila barvu určenou pro nízkoteplotní fixaci na 170 stupňů Celsia. Součástí práce jsou barevné návrhy. V teoretické práci mi sloužila jako motivační zdroj výtvarná díla Františka Peterky. Ověřila jsem použití nízkoteplotních vypalovacích barev ve školské praxi ve srovnání s keramickou glazurou.
Space. Cycle of plastic reliefs
Keywords: vesmír; reliéf; keramika; space; relief; ceramic