Pozemky, jejich úpravy a užívání, daňové a účetní aspekty. - Blechová, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem diplomové práce Pozemky, jejich úpravy a užívání, daňové a účetní aspekty je popsání pojmů a legislativních předpisů v oblasti pozemků s důrazem na jejich zajímavé aspekty. V teoretické části jsou uvedeny poznatky týkající se základní evidence pozemků a dále jejich odraz v daňové a účetní problematice. Praktická část je věnována případům, na nichž jsou identifikována problémová místa jak z hlediska platných předpisů, tak poznatků z praxe.
Estate, their andjustments and usage, tax and accounting aspects.
Keywords: pozemek; daně; účetnictví; katastr nemovitostí; evidence pozemků; estate; tax; accounting; land register; register estate