Hospodářská činnost obce a její vliv na zvýšení příjmů obce. - Srnec Karlovská, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Každá obec, jako územně samosprávní celek může na základě svého svobodného rozhodnutí vykonávat kromě činnosti hlavní také činnost vedlejší. Rozpočtová činnost je hlavní činností obce. Činnost vedlejší je činností podnikatelskou a obvykle se také nazývá jako hospodářská činnost obce. Cílem této diplomové práce je analýza hospodářské činnosti obce Staňkov. V teoretické části jsou ve dvou kapitolách shrnuty pomocí literární rešerše poznatky z prozkoumávané oblasti hospodaření obcí. V části praktické je analyzováno fungování vybrané obce, její historie, historie hospodářské činnosti a analýza jejího současného stavu, včetně následných doporučení.
Economic activity of the municipality and its influence on the increase of the municipality's income.
Keywords: obec; územně samosprávní celek; hlavní činnost; rozpočet; rozpočtová činnost obce; vedlejší činnost; hospodářská činnost obce; podnik; podnikání; management hospodářské činnosti obce; marketing hospodářské činnosti obce; podnikatelský plán; municipality; territorial self-governing unit; main activity; budget; budgetary activity of the municipality; secondary activity; economic activity of the municipality; enterprise; business; management of economic aktivity of the municipality; marketing of economic activity of the municipality; business plan