Výchovné styly a podmínky rodinné výchovy dítěte v mateřské škole - Koldová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce v teoretické části se zabývá charakteristikou rodiny, jejím dělením, výchovnými styly a názory různých osobností. Zabývám se zde i osobností pedagoga. V metodické části jsou popsány strategie, jakými bude výzkum probíhat, charakteristika zařízení a popis místa výzkumu. Empirická část se zabývá rozborem a vyhodnocení dotazníků pro získání požadovaných informací, což je úplnost rodiny, výchovný styl, funkce rodiny, vliv rodinné výchovy na chování dětí.
Educative styles and Rules of family education in Nursery School
Keywords: rodina; výchova; výchovný styl; dítě; funkce rodiny; úplnost rodiny; mateřská škola; a family; aneducation; parentingstyles; a child; a functionofthefamily; completenessofthefamily; a nurseryschool