Postavení adverbia u složeného slovesného tvaru ve francouzštině - Kasková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem této diplomové práce jsou francouzská adverbia a jejich postavení u složeného slovesného tvaru. Cílem práce je zjistit, zda se na tuto problematiku dají aplikovat nějaká pravidla a vymezit alespoň některá z těchto pravidel. První teoretická část této práce je zaměřena na shrnutí dosavadních poznatků o postavení adverbia ve francouzštině a to především u složeného slovesného tvaru. Na základě těchto poznatků jsou vytvořeny dvě hlavní hypotézy, které jsou následně v praktické části ověřovány na základě dat z jednojazyčných synchronních korpusů.
Position of adverbial modifiers in French verbal core
Keywords: francouzská adverbia; složený slovesný tvar ve francouzštině; francouzská gramatika; postavení francouzského adverbia; French adverbs; placement of french adverbs; franch grammar; compound form of verb in French