Feminismus a genderová problematika v perspektivě díla Feminine Mystique - Neubauerová, Nikol (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se tématicky věnuje feministickému hnutí, a to v perspektivě knihy Feminine Mystique od Betty Friedanové. Práce bude zaměřena na kritické zhodnocení klíčových témat, které autorka v knize Feminine Mystique rozvádí, důraz bude kladen zejména na jejich zhodnocení v kontextu soudobé diskuse o feminismu a genderové problematice.
Feminisms and gender in the perspective of the book Feminine Mystique
Keywords: feminismus; Betty Friedan; genderová problematika; Feminine Mystique; feminism; Betty Friedan; gender issues; Feminine Mystique