Atlas cestovního ruchu Jižních Čech - Velíšková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je ukázat možnosti využití geografických informačních systémů pro kartografickou tvorbu v cestovním ruchu. Práce se zabývá sestavením několika tematických map do atlasu cestovního ruchu Jižních Čech. Práce začíná stručným charakterizováním témat cestovní ruch, kartografie, tematická kartografie a geografické informační systémy. Stěžejní částí bakalářské práce je sběr a příprava prostorových dat jako podklad pro tvorbu výsledného atlasu cestovního ruchu v prostředí ArcGIS. Samotný atlas obsahuje komentované tematické mapy zobrazující území Jihočeského kraje. Mapy se týkají různých statistik cestovního ruchu, vybraných přírodních a kulturně historických atraktivit cestovního ruchu, dále část map zobrazuje vybrané infrastrukturní aspekty (zejména ubytovací kapacity, turistická informační centra, dopravní vybavenost). Praktická část bakalářské práce může být využita jako podklad ve výuce, jako podklad pro zpracování jiných prací nebo jako inspirační zdroj pro turisty v Jihočeském kraji.
The Atlas of Tourism in South Bohemia
Keywords: mapa; atlas; tematická kartografie; GIS; atraktivita cestovního ruchu; map; atlas; thematic cartography; GIS; tourism attraction