Finanční analýza podniku - Rendl, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je vyhodnotit finanční situaci vybraného podniku a posoudit hlavní zdroje neefektivnosti. Teoretická část této bakalářské práce specifikuje podstatu a cíle finanční analýzy, definuje její uživatele a zdroje informací, nezbytných pro její provedení. Také popisuje práci finančního analytika a metody finanční analýzy. V praktické části se tato práce zabývá samotnou finanční analýzou společnosti Vladimír Rendl ? truhlářství s.r.o. na základě získaných poznatků z teoretické části.
Financial analysis of the company
Keywords: Ukazatele rentability; ukazatele aktivity; ukazatele zadluženosti; ukazatele likvidity; Profitability ratios; asset management; debt management; liquidity ratios