Zdroje a interakce ionizujícího záření v nukleární medicíně pro radiologické asistenty - Prchalová, Anna (Jihočeská univerzita, 2021)
V současné době není dostupný vhodný edukační text na téma zdroje a interakce ionizujícího záření v nukleární medicíně, který by byl přiměřený fyzikálním znalostem studentů oboru Radiologický asistent a dalších příbuzných oborů. V této bakalářské práci bylo snahou zpracovat aplikací kurikulárního procesu ucelený edukační text, který pojednává o radionuklidové diagnostice a terapii pro radiologické asistenty a příbuzné obory na základě analýzy současného stavu vědeckého poznání ve zkoumané oblasti. Vybraná problematika je zpracována v teoretické části práce a byla upravena pro vybranou skupinu adresátů ve formě edukačního textu. Srozumitelnost textu byla ověřena statistickým šetřením za použití vědomostního testu, který respektoval téma edukačního textu a byl proveden u vybrané skupiny studentů oboru Radiologický asistent.
Sources and interactions of ionizing radiation in nuclear medicine for radiology assistants
Keywords: Nukleární medicína; radioaktivita; zdroje a interakce ionizujícího záření; radiologický asistent; kurikulární proces; Nuclear medicine; radioactivity; sources and interactions of ionizing radiation; radiologic assistant; curricular process