Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin - Nacházelová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat přínos funkčních potravin pro lidské zdraví a formulovat efektivní postup při zavádění funkčních potravin na regionální trh potravin při využití nástrojů marketingového mixu. Pro zhotovení práce bylo provedeno dotazníkové šetření, které mělo za úkol zjistit, zda obyvatelé znají funkční potraviny. Díky tomu bylo zjištěno, že většina obyvatel nezná pojem funkční potraviny a jejich vliv na zdraví. Na základě těchto dat bylo navrženo řešení, jak spotřebitele informovat o těchto potravinách a jejich zvýšení spotřeby.
Functional foods and their application on regional food market
Keywords: funkční potraviny; marketingový mix; spotřební trh; functional foods; marketing mix; consumer market