Má "hospodská kultura" mladé dospělosti vliv na religiozitu? - Odehnalová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá otázkou, zda mladí lidé navštěvující hospodská zařízení, nacházejí religiozitu. Jestli je nějaký způsob, který by ukázal na religiózní projevy při těchto návštěvách. Práce se také ptá na to, zda v těchto návštěvách hospod se religiozita projevuje. Teoretická část obsahuje informace a fakta známá od autorů zabývajícími se jednotlivými odvětvími související mi s tématem práce. Tedy s projevy religiozity ve společnosti, charakteristikou mladé dospělosti, definováním kultury a subkultury v dějinách a dnes. Jak vypadá hospodská kultura taktéž v dějinách a dnes. Praktická část se věnuje kvalitativnímu výzkumu založenému na polostrukturovaném rozhovoru. Dále obsahuje charakteristiku respondentů, analýzu získaných dat a interpretaci získaných dat. To vše je konfrontováno s informacemi získanými od autorů z teoretické části.
Does a "pub culture" of young adulthood have an influence to religiosity?
Keywords: religiozita; náboženství; křesťanství; Bůh; víra; substanciální vymezení; funkcionální vymezení; diskursivní vymezení; vnitřní religiozita; vnější religiozita; náhradní religiozita; psychologie mladé dospělosti; charakteristika mladé dospělosti; socializace; somatický vývoj kognitivní vývoj; somatické změny; kognitivní změny kultura; subkultura; studium kultury; zkoumání subkultury; hospodská kultura; kvalitativní výzkum.; religiosity; religion; Christianity; God; faith; substantial definition; functional definition; discursive definition; inward religiosity; outward religiosity; substitute religiosity; psychology of young adulthood; characteristics of young adulthood; socialization; somatic development; cognitive development; somatic changes; cognitive changes; culture; subculture; culture studies; subculture studies; pub culture; qualitative research.