Vytvoření výukového multimediálního programu aikidó - Zahrádko, Vratislav (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá navržením a vytvořením multimediálního výukového programu aikidó pro začátečníky. Práce je rozdělena na část teoretickou, která se zabývá stručnou historií japonských bojových umění, historií aikidó a jeho zakladatelem Moriheiem Uešibou a obecnou charakteristikou aikidó. Druhá část je praktická, která se zabývá sestavením výukového multimediálního programu aikidó, jeho softwarovým zpracováním, včetně popisu jeho obsahové práce, ta je doplněna o fotodokumentaci cvičeních objevujících se v programu. Výukový program na DVD obsahuje: základní polohy a pohyby těla, pádovou průpravu a pádovou techniku, chůzi v kleku, průpravná cvičení pro techniky a finální verze techniky pro 6. kyu.
Creating a multimedia program for teaching aikido
Keywords: aikidó; bojová umění; budó; techniky aikidó; pádová technika; aikido; martial arts; budo; aikido techniques; stalling technique