Dodavatelsko-odběratelské vztahy a jejich řešení v rámci automatizovaného zpracování dat - Suránová, Monika (Jihočeská univerzita, 2017)
V každém účetním subjektu jsou dodavatelé a odběratelé považováni za velmi důležitý článek. Díky jejich vztahům se firma snaží dosahovat co největšího zisku a maximalizovat tržní hodnotu svých produktů. Tuto problematiku řeší v rámci podnikových informačních systémů tyto subsystémy: CRM Customer Relationship Management a SCM Supply Chain Management. Cílem bakalářské práce je analýza dodavatelsko-odběratelských vztahů ve vybrané firmě a zhodnocení jejich účetního programu. V praktické části jsou využívány následující metody: metoda analýzy a syntézy a SWOT analýza. V závěru práce jsou doporučeny návrhy pro přehlednější komunikaci mezi firmou a obchodními partnery a lepší využití subsystémů.
Supplier-Customer Relationships and their Solutions in an Automated Data Processing
Keywords: dodavatelsko-odběratelské vztahy; podnikové informační systémy; účetní program; nedobytné pohledávky; supplier-customer relationships; enterprise information systems; accounting software; bad debts