Vývoj desktopových aplikací v jazyce Java s bohatým grafickým uživatelským rozhraním. - Bálek, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se snaží ukázat na pokročilých příkladech možnosti, které nabízejí již standardně dodávané balíčky Javy, kde největší důraz je kladen na balíčky javax.swing a java.awt. V práci jsou samozřejmě vytvořeny a uvedeny ukázkové příklady, které jsou vybudovány na výše uvedených balíčcích. Okruhy, kterých se práce týká jsou například animace, efekty statické a dynamické, konvoluční filtry, přechody, alfa kompozice a jiná další témata.
Developing desktop Java applications with rich GUI
Keywords: java; programování; grafické uživatelské rozhraní; GUI; swing; java; programming; Graphical User Interface; GUI; swing