Zhodnocení kvality pečovatelské služby z pohledu uživatelů - Mrázová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce zkoumá kvalitu pečovatelské služby hodnocenou očima uživatelů. Text této práce je rozdělen do dvou hlavních částí. První je část teoretická, ta se zabývá vymezením hlavních pojmů - stáří a stárnutí, demografické změny ve společnosti, specifikace sociálních služeb, pečovatelská služba, význam etických norem na jednání sociálních pracovníků a pracovníků v přímé péči, zranitelnost pracovníků v pomáhajících profesích a možnost aktivizačních činností pro seniory. V praktické části práce byl realizován výzkum mezi uživateli pečovatelské služby, provedena analýza, vyhodnocena data a porovnány názory seniorů a pečovatelek.
Quality improvement of field social services in the region of Jindřichův Hradec
Keywords: sociální služby; stárnutí; pečovatelská služba; senior - uživatel; pečovatelka; kvalita služby; aktivizační činnosti.; social services; ageing; domiciliary services; senior citizens; home nurse; services quality; mobilizing activities