Narativita v prozaickém díle Sylvie Richterové - Žárská, Kamila (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá popisem, rozborem a následnou interpretací nejrůznějších podob a forem vyprávění, jež se uplatňují v prozaických textech Sylvie Richterové. Pozornost je věnována také základním naratologickým kategoriím, jako jsou příběh, časoprostor a postavy v autorčiných textech. Cílem práce je analyzovat formální a tematickou rovinu autorčina vyprávění, vysvětlit jejich vzájemný vztah a přiblížit jejich vliv na významové utváření textů.
Narrative Techniques in the prose work of Sylvie Richter