Využití dramatické výchovy ve volnočasovém zařízení SDH Dobřejovice - Ošmerová Koubová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. Prostřednictvím obsahu teoretické části je možné seznámit se s pojmy dramatická výchova, divadlo, projekt. Nechybí rovněž posouzení společných a rozdílných znaků divadla a dramatické výchovy. Praktickou část tvoří projekt divadelní představení hrané dětmi ve volnočasovém zařízení. Projekt je popsán detailně od jeho nácviku po realizaci. Ve vztahu k projektu jsou zmíněny metody dramatické výchovy, jichž bylo ze strany účastníků využito. Závěr práce je věnován reflexi a komparaci stanovených cílů s cíli dosaženými.
Drama education as part of education in leisure facilities "SDH Dobřejovice"
Keywords: dramatická výchova; divadlo; projekt; rozvoj dítěte; metody dramatické výchovy; reflexe; cíle; drama education; theater; project; child development; methods of drama education; reflection; goals