Mléko a mléčné výrobky, jako zdroj cenných živin pro obyvatele ČR. - Jircová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na téma Mléko a mléčné výrobky, jako zdroj cenných živin pro obyvatele ČR. Teoretická část se zabývá chemickým složením mléka obecně a jsou zde popsány mléčné výrobky a jejich význam pro lidské zdraví. Praktickou část tvoří dotazníky na dané téma a jejich vyhodnocení. Cílem práce bylo zjistit, jaké znalosti mají respondenti o mléce, jak často ho konzumují a z jakých zdrojů ho získávají.
Milk and dairy products as a source of nutrients for the inhabitants of the Czech Republic.
Keywords: mléko; mléčné výrobky; lipidy mléka; bílkoviny mléka; význam mléka a mléčných výrobků pro zdraví člověka; milk; dairy products; milk lipids; proteins of milk; the importance of milk and milk products for human health