MULTIMEDIÁLNÍ VÝUKA REGIONÁLNÍ GEOGRAFIE AFRIKY NA 2. STUPNI ZŠ - Babková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce je návrh multimediálního učebního materiálu o Africe pro druhý stupeň základních škol. Ten zahrnuje nejen interaktivní učebnici, ale také metodickou příručku, která obsahuje komentáře k jednotlivým slidům a řešení úkolů z učebnice. Učební text vychází z platných vzdělávacích dokumentů, z odborné literatury a z existujících učebnic a pracovních sešitů pro druhý stupeň základních škol, které obsahují učivo o Africe. Součástí diplomové práce je také didaktická analýza a hodnocení těchto učebnic.
MULTIMEDIAL TEACHING OF REGIONAL GEOGRAPHY OF AFRICA FOR THE SECOND DEGREE OF BASIC SCHOOL
Keywords: geografie Afriky; multimediální učební materiál; Smart Board; interaktivní tabule; geography of Africa; multimedia didactic material; Smard Board; interactive board