Obraz nacistického a komunistického vězně v české literatuře 2. poloviny 20. století - Veselková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce Obraz nacistického a komunistického vězně v české literatuře 2. poloviny 20. století pojednává o tematice politického vězení v próze daného období. Jejím cílem je podat ucelený pohled na obě zmíněné etapy a režimy, na vztah a postoje literární teorie k literatuře související s politickou tematikou a především na psychologický a sociální svět politických vězňů nacistického a komunistického režimu v literatuře.
The Theme of Nazi And Communistic Prisoner in Czech Literature in the 2nd Half of the 20th Century
The Theme of Nazi And Communistic Prisoner in Czech Literature in the 2nd Half of the 20th Century
Keywords: politika; vězeň; nacismus; komunismus; psychologický; politics; prisoner; nazism; communism; psychological