Manažerské přístupy k prevenci šikany na pracovišti v bankovním sektoru - Pudivítr, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá přístupy manažerů k prevenci šikany na pracovišti v bankovním sektoru. Zaměřuje se na znalosti a zkušenosti jednotlivých manažerů s pojmy mobbing, bossing, staffing a na současnou situaci na pobočkách různých bankovních společností. Prozkoumává také přístup samotných bank k této problematice a jejich vliv na vzdělání manažerů. Dotazníkové šetření zjišťuje, zda manažeři podnikají kroky pro prevenci šikany na pracovišti a jakými způsoby se vypořádávají s případnými konfliktními situacemi. Z výzkumu vyplývá, že manažeři kroky pro prevenci šikany na pracovišti provádí a bankovní společnosti jim poskytují patřičná školení. I přesto je ale znalost odborných termínů z této problematiky poměrně nízká a manažeři spíše neví, jak se správně vypořádat s případnou šikanou na pracovišti. Součástí práce je také seznam návrhů pro zlepšení znalostí manažerů a pro udržení dobrých vztahů na pracovišti.
Approaches of managers to prevent workplace bullying in the banking sector
Keywords: Šikana na pracovišti; mobbing; bossing; staffing; bankovní společnost; manažeři; Workplace bullying; mobbing; bossing; staffing; banking institution; managers