Dodržování standardů kvality sociálních služeb v rezidenčních zařízeních pro osoby se zdravotním postižením v Jihočeském kraji. - Mikulenková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce se zabývala dodržováním standardů kvality sociálních služeb v rezidenčních zařízeních pro osoby se zdravotním postižením v Jihočeském kraji. Cílem této práce bylo zjistit, jak jsou dodržovány standard 2 a standard 3. Bylo zjištěno, že, Standard 2 -Ochrana práv osob, není nejvíce porušovaným standardem. Hypotéza 1 se tedy nepotvrdila. Standard 3 - Jednání se zájemcem o sociální službu není nejvíce dodržovaným standardem. Hypotéza se tedy také nepotvrdila. Všechna zařízení, která byla účastna výzkumu, dodržují standardy kvality sociálních služeb.
The observance of quality standards of social services for people with health disorder in rezidence facilities in South Bohemian region.
Keywords: sociální služby; osoby se zdravotním postižením; rezidenční zařízení pro osoby se zdravotním postižením; standardy kvality sociálních služeb; inspekce sociálních služeb; social services; people with health disorder; rezidence facilities for people wiht health disorder; Social Services Quality Standards; inspection social services