Fyziologie a ekologie metanotrofních a metylotrofních bakterií - Kráčmarová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce byla kvantifikace metanotrofních bakterií z různých typů a hloubek rašelinišť. Metodou qPCR byla zjištěna přítomnost nebo absence metanotrofních bakterií v rašeliništi, a také vlivy odvodnění a revitalizace na množství těchto bakterií.
Physiology and ecology of methanotrophic and methylotrophic bacteria